Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PÁROLT KÁPOSZTA

2008.01.11

Hozzávalók:

Egy közepes fej káposzta (jó hozzá a fehér és a lila káposzta is), 1 nagy fej (lila)hagyma, cukor, só, ecet, őrölt kömény, 2 babérlevél, 1-2 evőkanál étolaj.

  

Kép

  

A káposztát legyaluljuk vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és vékonyan fölkarikázzuk, vagy apró kockákra vágjuk.

Egy fazékban 1-2 evőkanál olajon elkezdjük üvegesre sütni a hagymát. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, és állandóan kevergetve együtt sütjük 2-3 percig. Ekkor beleforgatjuk a káposztacsíkokat, kicsire vesszük a lángot, megsózzuk a káposztát, egy evőkanál ecetet adunk hozzá, beleteszünk két babérlevelet, 1 kiskanál őrölt köményt és aláöntünk kb. 1 dl vizet, aztán lefedjük, és megpároljuk. Közben gyakran megkeverjük, és ha nem enged elég vizet a káposzta, úgy a időnként öntünk alá némi vizet. A főzés folyamán a káposzta alatt legyen mindig egy kis lé, aminek a főzés végére kell elfőnie.

Amikor a káposzta megfőtt, utánaízesítjük sóval, cukorral vagy ecettel ízlés szerint.

 

Tipp:

Víz helyett készítheted a káposztát borral is.

Ízesítésképpen reszelhetsz bele 1-2 almát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Párolt káposzta

(Pántya Anita, 2011.07.11 21:54)

Ez a legfinomabb párolt káposzta, amit ettem. Az apukám is így készíti. Egy finom, ropogós bőrű kacsasült mellé tökéletes :)