SALÁTA FASÍRTGOLYÓKKAL
Hozzávalók:
Jégsaláta darabokra tépkedve, szeletelt uborka és paradicsom, csíkokra vágott kaliforniai paprika, retekcsíra, egy mokkáskanál ecet, egy mokkáskanál olivaolaj, só, cukor, csipetnyi őrölt fehérbors, fasírtgolyók*.
(*A képen falafelgolyók szerepelnek, de bármilyen fasírt jó ehhez a salátához.
A falafel receptjét itt találod: FALAFEL.
Ajánlom még a gombafasírtot: GOMBAFASÍRT.
Vagy a cukkinifasírtot: CUKKINIFASÍRT .)
Elkészítés:
Fél deci vízből, az ecetből, olajból, cukorral, sóval és fehérborssal salátaöntetet keverünk. (A só és cukor mennyiségét ízlés szerint állítsuk be.)
A zöldségeket lazán egybekeverjük és megcsöpögtetjük a salátaöntettel.
A fasírtokat a saláta tetejére szórjuk.
Aki szereti, az ecetes öntet helyett meglocsolhatja ezt a salátát egy kis majonézzel is.