PIRÍTOTT SONKÁS SALÁTA
Hozzávalók:
Jégsaláta és lollo rosso saláta darabokra tépkedve, csíkokra vágott kaliforniai paprika (minél több színű, annál jobb), valamilyen húsos, füstölt sonka, tarja vagy szalonna (vagy mindegyikből egy kicsi) apró kockákra vagy hasábokra vágva, majonéz, mustár, csipetnyi őrölt bors.
Elkészítés:
A húsfélét (sonkát, tarját, szalonnát) apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben nagyon kevés olajon állandóan kevergetve átpirítjuk, aztán papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsírt leitassuk róla.
A salátaleveleket kis darabokra tépkedjük, egybeforgatjuk a paprikacsíkokkal. A majonézt összekeverjük egy egészen pici mustárral, aztán a mustáros majonézzel meglocsoljuk a zöldségeket.
A salátát végül megszórjuk a pirított sonkával/szalonnával.
Tipp:
Ha éppen nem készülsz randevúra vagy fontos tárgyalásra, keverj ebbe a salátába némi vékony karikákra vágott lilahagymát vagy újhagymát is.