SALÁTA TOFUVAL
Hozzávalók:
Különböző salátafélék (pl. jégsaláta, lollo rosso, ruccola, madársaláta, endívia) darabokra tépkedve, szeletelt paradicsom, csíkokra gyalult sárgarépa, morzsolt főttkukorica, fejenként két szelet (ha van, füstölt) tofu, ízlés szerinti fűszerkeverék (én őrölt bors, őrölt pirospaprika, fokhagymasó keverékét használom).
Az öntethez: egy mokkáskanál ecet, egy mokkáskanál olivaolaj, só, cukor, csipetnyi őrölt fehérbors.
Elkészítés:
A tofuszeleteket egy órával a saláta készítése előtt bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, aztán félretesszük, hogy beszívja a fűszerek ízét.
Fél deci vízből, az ecetből, olajból, cukorral, sóval és fehérborssal salátaöntetet keverünk. (A só és cukor mennyiségét ízlés szerint állítsuk be.)
A salátaféléket darabokra tépkedjük, összeforgatjuk a paradicsommal, kukoricával és a répacsíkokkal, aztán meglocsoljuk a salátaöntettel.
A tofuszeleteket kiolajozott serpenyőben mindkét oldalukon 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
A salátát a tofuszeletekkel tálaljuk.
Tipp:
A tofut süthetjük kis kockákra vágva is. Ebben az esetben a sült tofukockákkal megszórjuk a salátát.
A salátához természetesen készíthetsz másféle öntetet is. Válassz például ezek közül: SALÁTAÖNTETEK.