SALÁTA SAJTOS VIRSLIVEL
Hozzávalók (személyenként):
2 db (szejtán- vagy szója)virsli, 5 dkg süthető sajt szeletelve, 1 főtt tojás, 2-3 jégsalátalevél darabokra tépve, 1 nagyobb vagy 2 kisebb paradicsom gerezdekre vágva, 5 dkg szeletelt uborka, 2 evőkanálnyi retek csíra (lehet hagyma csíra vagy vöröskáposzta csíra is).
Aki öntettel szereti: 2 evőkanál majonéz vagy fél deci vízből, egy kiskanál ecetből, egy kiskanál olajból, cukorral, sóval és fehérborssal kevert öntet.
Elkészítés:
A virsliket a rájuk terített sajtszeletekkel grillsütőben vagy hagyományos sütőben megsütjük.
A saláta hozzávalóit lazán összekeverjük. Aki szereti, öntözze meg a salátát némi majonézzel vagy csöpögtessen rá pár csepp ecetes öntetet.
A salátát a megsült virslikkel és valamilyen friss kenyérlepénnyel tálaljuk.
A képen látható kenyérlepény receptjét megtalálod itt: SVÁB VAKARÉK.
De ajánlom, nézz szét a kiflik és kenyerek között itt: PÉKSÜTEMÉNYEK.