Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SVÉD GOMBASALÁTA

2008.01.09

Hozzávalók:

50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 dl paradicsompüré (nem az a gépzsírszerű, hanem igazi), 2-3 babérlevél, kakukkfű, bazsalikom, oregáno, só, cukor, 1 citrom, olaj. (Ha nincs friss kakukkfű, oregáno és bazsalikom, helyettesíthetők készen kapható olasz fűszerkeverékkel.)

 

Elkészítés:

A hagymát vékony karikákra vágjuk, olajban átforgatjuk, majd hozzákeverjük a felszeletelt gombát, megsózzuk, és beletesszük a fűszereket. Addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolog. Ekkor beleöntjük a paradicsompürét. Megcukrozzuk, és néhány csepp citromlével  ízesítjük. Jól lehűtve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

 

p1660205-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Svéd gombasaláta

(Szamóca, 2010.02.20 20:11)

Szia Zsófi!
Köszönöm az ötletet! Én is nagyon szeretem a svéd gombát. :)

sali

(zsófi , 2010.02.20 20:09)

fúúúú hogy én ezt mennyire szeretem Oo *.*
kicsikoromban mindig annyit ettem belőle, hogy rosszul lettem :D
nagyon örülök a receptnek, biztos hogy el fogom készíteni :D

én is a friss kiflire szavazok ;)

ui.:próbáld ki úgy is, hogy teszel bele egy kicsi erőset, és jó sok borsot...Én úgy szeretem a legjobban :D (persze csak ha szereted az erőset:))

Gombasaláta

(Szamóca, 2009.04.18 16:28)

Azért van egy hátránya: én jó sok frissen sült ropogós kiflivel vagy grissinivel szeretem. :)

Vőgyerek

(carpi., 2009.04.18 15:02)

Na ezt mindenki szereti általábam. Még a ,,MŰ" vega vőgyerek is. Én mindig jól behűtve eszem. Felfrissít.