UBORKASALÁTA
Hozzávalók:
1 kg uborka, 2 evőkanál ecet, fél citrom leve, 2 kanál cukor, 2 kiskanál só.
Aki szereti: 1 gerezd fokhagyma, egy kiskanál pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, esetleg néhány vékony karika paprika.
Elkészítés:
Az uborkát nagyon vékonyra szeleteljük, legjobb, ha legyaluljuk. Rászórjuk a sót, jól összekeverjük, és fél órát állni hagyjuk.
Az ecetet két deci vízbe öntjük. Megcukrozzuk, belefacsarjuk a citromlét, belereszeljük a fokhagymát, beledaráljuk a borsot.
Az uborkát jól kinyomkodva kiszedük a sóból. Egy másik tálba rakjuk, és felöntjük az ecetes öntettel. A tetejét őrölt pirospaprikával díszítjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
nekem is van hasonlo receptem
megosztom veletek !
Uborkat meghamozni lereszelni megsozni , hagyni egy kicsit hogy engedjen levet aztan kicsavarni es foghagymat rareszelni meg tejfellel osszekeverni .
isteni jo ,
udv
Zsófinak
(Szamóca, 2010.02.20 21:25)
Épp az a jó, ha több variáció is van egy receptből.
Köszönöm szépen!
tzatziki
(zsófi, 2010.02.20 21:18)
nem baj, dehogy baj :D:D:D
örülök, hogy tetszik a recept és megosztod a többi rajongóddal is :):):)...látom, hogy már van fönn egy tzatziki recept, de az más mint az enyém, úgyh legalább az olvasóknak lesz választási lehetőségük :P:P:P :):):)
Tzatziki
(Szamóca, 2010.02.20 20:28)
Szia Zsófi!
Köszönöm szépen a receptedet. Fölraktam az olvasók receptgyűjteményébe. Ugye nem bánod?
salátatipp
(zsófi , 2010.02.20 20:16)
ha már itt vagyok az uborkasalátánál, akkor leírok én is egy uborkasaláta receptet :)
ezt biztos hogy ismered, de mivel nincs itt az oldalon, gondoltam megosztom:)
Tzatziki:
kígyóuborka
natúr joghurt
fokhagyma
kevés citromlé
só, (fehér)bors (hogy ne legyenek benne fekete pöttyök)
olívaolaj
az uborkát lereszeljük, levét kicsit kinyomkodjuk. hozzá öntjük a joghurtot, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a pici citromlevet, sózzuk borsozzuk és a végén egy kevés olívaolajat is önthetünk hozzá.
mennyiséget azért nem írtam semmihez, mert ez mennyiségtől függően változhat. egy nagyobb ubihoz kb. 2doboz joghurt kell. a többi fűszer pedig már tényleg ízlés kérdése :)
ez a saláta nagyon jó egy meleg nyári napon. jól behűtve nagyon frissítő :)
remélem kipróbálod, szerintem nem fogsz csalódni :)
uborkasalata
(zsuzsa, 2010.05.21 21:43)