VEGYES SALÁTA
Hozzávalók:
1 jégsaláta apróra tépkedve, 1 közepes fej lilahagyma, 1 szál sárgarépa, 20 dkg uborka, 2 kimagozott paradicsom, egy kiskanál ecet, egy kiskanál olivaolaj, só, cukor, csipetnyi őrölt fehérbors, enyhén megpirított fenyőmag, szezámmag vagy napraforgómag.
Elkészítés:
Egy deci vízből, az ecetből, olajból, cukorral, sóval és fehérborssal salátaöntetet keverünk. (A só és cukor mennyiségét ízlés szerint állítsuk be.)
A lilahagymát vágjuk vékony karikákra, a répát pedig nagyon vékony csíkokra, a salátát tépkedjük össze, az uborkát karikázzuk föl, a paradicsomot magozzuk ki, és vágjuk csíkokra.
A zöldségeket öntözzük meg a salátaöntettel, forgassuk össze, és szórjuk meg a pirított magvakkal.