Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BÁLINT PEREC

2014.01.09

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 5 evőkanál (olíva)olaj, 3 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor. A tetejére: 1 tojás villával enyhén felverve, magvak, reszelt sajt.

 

Elkészítés:

Az élesztőt 2 dl langyos vízbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és megvárjuk, hogy a folyadék tetején vastag, halvány barna hab képződjön. A megkelt élesztőt a lisztbe öntjük. Hozzáadjuk a sajtot, az olajat és a sót, majd az egészből (ha kell, még némi langyos vizet hozzáadva) sima, puha, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. Letakarva egy órát kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, majd 16 egyforma magyságú részre vágjuk.
Az egyes tésztadarabkákat kb. 40 cm hosszúra sodorjuk, majd szívvé hajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk magvakkal, majd 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 

p1480157-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.