Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


EGYSZERŰ KRUMPLIS POGÁCSA

2013.02.02

Hozzávalók:

30 dkg áttört főtt krumpli (vagy maradék krumplipüré, vagy krumplipehelyből készült püré), 1,5 dl tejföl, 2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 3-4 evőkanál étolaj, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál só. A pogácsák tetejére: 2-3 evőkanál langyos tej, díszítésnek magvak vagy reszelt sajt.

      

p1300615-ee.jpg

      

Elkészítés:

Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros vízbe morzsoljuk, és megvárjuk, míg a folyadék tetején vastag, halványbarna hab képződik.

A liszthez adjuk a krumplit, a tejfölt, a sót és az élesztőt. Az egészből sima, puha tésztát gyúrunk. (Nagyon lágy, de nem folyós tésztát kell kapnunk, ha túl száraznak tűnik, apránként még némi langyos vizet dolgozunk bele. Csak addig kell gyúrni, amíg a tészta össze nem áll.)

Ezután egy órán át letakarva kelesztjük, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük. A pogácsák tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal, napraforgómaggal, és előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  

Tipp:

Ugyanebből a tésztából süthetünk kiflit is. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szolnok

(Judit, 2014.09.25 13:28)

Nagyon finom!!!És nagyon könnyű elkészíteni ráadásul olcsó is.Egyszerűen Szuper!!!! :-)

Pogácsa

(Ági, 2013.04.25 21:11)

Érdeklődnék,hogy ezt a tésztát ha meggyúrom,és kelesztés nélkül lefagyasztom,utána ugyanúgy felhasználhatom?fontos lenne..Köszönöm