Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


JOGHURTOS KIFLI

2015.03.13

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl langyos víz, 2 kávéskanál só, 1 kiskanál cukor, fél kocka (2,5 dkg) élesztő, 2 dl natúr joghurt (vagy kefir). A kiflik tetejére: nagy szemcséjű só, reszelt sajt, szezámmag ízlés szerint.

      

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos vízben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk (az élesztőt a vízbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a folyadék tetején vastag halványbarna hab képződik).

A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a joghurtot, sózzuk és addig gyúrjuk, amíg az edény falától el nem válik. (A tésztának inkább lágynak, mint keménynek kell lennie. Ha túl keménynek tűnik a gyúrás során, akkor apránként öntsünk hozzá még egy kis langyos vizet.)

A tésztát letakarva duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, 12 háromszögre vágjuk, kifli formájúra feltekerjük, megszórjuk sóval, reszelt sajttal vagy szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 

p1650780-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.