Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KORPÁS-MAGVAS STANGLI

2008.01.09

Hozzávalók:
30 dkg fehér (ha lehet, tönköly-) liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű (ha lehet, tönköly-) liszt, 5 dkg zabkorpa, 1 kocka (5 dkg) friss élesztő, 1 kiskanál cukor, 2 kávéskanál só, 1 evőkanál olivaolaj, 2 evőkanál szezámmag (vagy napraforgómag). 
  

p1300286-dd.jpg

   

Elkészítés:

Az élesztőt egy bögre langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.

A lisztet és a korpát egy mély tálba öntjük. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős vizet, az olajat, és a szezámmagot (a magokból összesen egy evőkanálnyit félretehetünk a stanglik tetejére), és az egészből szép sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk és egy óra alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát cipóvá formázzuk. A cipót 3-4 mm vastag körlappá nyújtunk. A körlapot átlósan tíz háromszögforma körcikkre vágjuk. A körcikkeket a kör közén levő csúcsuk felé szorosan feltekerjük, és stanglit formálunk belőlük.

A stanglikat ezután még fél órát kelesztjük.

Közben a sütőt előmelegítjük, és előkészítünk két sütőpapírral bélelt nagy tepsit.
A stanglikat a tepsibe rakjuk, langyos vízzel megkenjük, a tetejüket megszórjuk a félretett magokkal, és 200 fokon szép aranybarnára sütjük őket.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Andreának

(Szamóca, 2010.01.21 13:55)

Szia!
Nagyon szépen köszönöm! (erősen pirulós fejecske)

elismerés

(andrea, 2010.01.20 17:07)

Így ismeretlenül is minen elismerésem a mesterművekhez. Büszke lehetsz magadra,h ilyen csodásan tudsz sütni-főzni. Nagyon tájékozott vagy a kulináris világban. Köszönöm, h közzé teszed a receptjeidet. Minden jót
Remélem nem veszed zokon a tegeződést, köszönöm