Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

*****


KRUMPLIS LÁNGOS

2008.01.18

Hozzávalók: 

50 dkg liszt, 20 dkg langyos, áttört főttkrumpli, fél kocka friss élesztő (2,5 dkg), 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, langyos víz, olaj a kisütéshez. A tetejére tejföl, reszelt sajt, fokhagyma, só ízlés szerint.

    

p1160974-dd.jpg

    

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a főtt krumplival, a sóval és a kb. 1 dl langyos vízben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen letakarva 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, amiket kézzel óvatosan széthúzogatunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon el, aztán a tésztadarabokat a forró olaj felületére engedjük. Amikor barnulni kezdenek, megfordítjuk őket, és a második oldalukat is aranysárgára sütjük, majd papírtörülközőre szedve lecsepegtetjük.


100_0910-dd.jpg

  

Tipp:

Nagyon finom lesz a lángos, ha a tésztába egy kis dobozos (kb. 1,5 dl) natúr joghurtot vagy kefírt is belegyúrsz. Ilyenkor természetesen kevesebb víz kell a tésztába.

  

p1280642-ddd.jpg

p1390878-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

krumplis lángos

(haspók, 2014.02.03 13:38)

Csak egy-két jótanács. Nem lisztezett deszkára, hanem olajozott szilikonlapra tegyük a tésztát. Olajos kézzel dolgozzunk. Könnyebb kezelni, nem ragad. Ezen kívül nem hullik a liszt a forró olajba és nem lesz égett íze. Ne a fokhagymagerezddel kenjük a kisült lángost, hanem kevés vízben/olajban elkevert zúzott fokhagyma levével. Az íze megmarad, de nem lesz túl intenzív.

Afinom langosrol

(Adlerke, 2010.08.20 20:05)

Remelem ,hogy finom lesz ,mert mar reg fenem ra a fogam .Majd meg irom ha igazan izlet. Udv Szasz Regen Romania (meg csak most fogtam hozza!)

Lángos

(Szamóca, 2010.08.10 15:52)

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm! Végtelenül kedvesek vagytok.
Viki

krumplis lángos

(Ági és Laci, 2010.08.10 15:35)

Kipróbáltuk és nagyon finom lett... Szinte piac hangulatunk volt tőle... :) A te receptjeid a legjobbak! Mióta rátaláltunk az oldaladra minden receptet, ami érdekelne minket, azt először nálad nézzük meg, hogy megvan e. Köszönjük ezt a receptet is.

Lángos

(Szamóca, 2009.10.11 16:46)

Kedves Zita!
Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett. :)

krumplis lángos

(májer jánosné (zita), 2009.10.11 16:20)

ez a lángos isteni kiprobáltam nagyon fincsi

Egészségedre! :)

(Szamóca, 2008.09.02 08:59)

A lángosnak csak egy hátránya van: keveset képtelenség csinálni belőle. A sokat meg mind felfalja az ember, olyan finom. Aztán jöhet a fogyókúra. :)

Ez lessz a reggelim holnap

(carphanter, 2008.09.01 18:03)

Először jól megkenem fokhagymával.Mindig mohón forrón eszem a lángost és jól összekenem magam.Úgyis sok sajt van itthon mindig.