Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LEVELES KRUMPLIS POGÁCSA

2008.01.17

Hozzávalók:

20 dkg főtt, áttört krumpli kihűtve, 40 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 2 teáskanál só, fél mokkáskanál kristálycukor, 3 dkg friss élesztő. A hajtogatáshoz és kenéshez: 5 dkg olvasztott vaj, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás villával kissé fölverve.

   

p1280953-dd.jpg

   

Elkészítés:

A hozzávalókból sima, rugalmas tésztát gyúrunk. (Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a lisztbe. Arra vigyázz, hogy ne szórj az élesztőre közvetlenül se sót, se cukrot.)

A tésztát néhány órára zárható edényben vagy vastag falú nejlonzacskóban hűtőgépbe tesszük.

A pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtjuk, bekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a reszelt sajt egyharmadával, majd hajtogatjuk. A hajtogatást, vajjal kenést, sajttal megszórást összesen háromszor végezzük el úgy, hogy közöttük 15-20 percig pihentetjük a tésztát.

A tésztahajtogatásról itt találsz egy képekkel illusztrált részletes leírást: TÉSZTAHAJTOGATÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE.

Az utolsó hajtogatás után megint hagyjuk negyed órát pihenni a tésztát, aztán nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra és közepes pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.

Ezután a pogácsákat hagyjuk a tepsiben kb. még negyed órát kelni. Utána kenjük be a tetejüket tojással (esetleg szórjuk be szezámmaggal vagy reszelt sajttal) és 180-200 fokos sütőben süssük aranybarnára őket (15-20 perc).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.