MEDVEHAGYMÁS CSIGA
Hozzávalók:
25-30 dkg leveles tészta (az elkészítését itt találod meg: HAJTOGATOTT LEVELES VAJAS TÉSZTA vagy GYORS LEVELES TÉSZTA
, de természetesen használhatsz boltit is, de nézd meg a csomagoláson a tészta összetevőit, ne a csupa tartósítószerből és ízfokozóból állót vedd meg!), 25-30 medvehagymalevél, 15 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors.
A medvehagymáról itt olvashatsz: MEDVEHAGYMA (katt ide!).
Elkészítés:
A medvehagyma leveleket alaposan mosd meg.
A sütőt melegítsd elő 220 fokra.
A tésztát nyújtsd ki 2-3 mm vastag téglalappá. Egyenletes vastagságban szórd rá a reszelt sajtot, aztán az apróra vágott medvehagymalevelet (én ollóval szoktam összevágni), majd enyhén sózd és borsozd meg.
Ezután a tésztát tekerd össze, mint a bejglit.
A föltekert tésztából vágj másfél centi vastag szeleteket (korongokat). A korongokat óvatosan, hogy a sajt ki ne szóródjon, fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Süsd aranybarnára a csigákat kb. 15 perc alatt.
Tipp:
A sajton és a medvehagymán kívül szórhatsz a töltelékbe például apróra vágott sonkát is.