Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MEDVEHAGYMÁS CSIGA

2008.01.15

Hozzávalók:

25-30 dkg leveles tészta (az elkészítését itt találod meg: HAJTOGATOTT LEVELES VAJAS TÉSZTA vagy GYORS LEVELES TÉSZTA

, de természetesen használhatsz boltit is, de nézd meg a csomagoláson a tészta összetevőit, ne a csupa tartósítószerből és ízfokozóból állót vedd meg!), 25-30 medvehagymalevél, 15 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors.

A medvehagymáról itt olvashatsz: MEDVEHAGYMA (katt ide!).

 

medvehagymas-csiga-027-dddd.jpg

  

Elkészítés:

A medvehagyma leveleket alaposan mosd meg.

A sütőt melegítsd elő 220 fokra.

A tésztát nyújtsd ki 2-3 mm vastag téglalappá. Egyenletes vastagságban szórd rá a reszelt sajtot, aztán az apróra vágott medvehagymalevelet (én ollóval szoktam összevágni), majd enyhén sózd és borsozd meg.

Ezután a tésztát tekerd össze, mint a bejglit.

A föltekert tésztából vágj másfél centi vastag szeleteket (korongokat). A korongokat óvatosan, hogy a sajt ki ne szóródjon, fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Süsd aranybarnára a csigákat kb. 15 perc alatt.


Tipp:

A sajton és a medvehagymán kívül szórhatsz a töltelékbe például apróra vágott sonkát is.

  

medvehagymas-csiga-001-d.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.