Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


OMLÓS SAJTOS POGÁCSA - gyors, egyszerű és finom

2008.01.13

Hozzávalók:

Fél kiló liszt, 25 dkg vaj, fél evőkanál só, 1 tojás, 1 kiskanál sütőpor, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt (ha lehet füstölt sajt). A pogácsák tetejére: egy tojás villával kissé fölverve, reszelt sajt vagy magvak ízlés szerint.

  

Kép

  

Elkészítés:

A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a tojást, a tejfölt, a sajtot, és az egészből sima tésztát gyúrunk. (Ha túl kemény, kis tejfölt kell még hozzáadni. Egy puha, kissé ragadós tésztát kell kapnunk.)

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy éles késsel rudacskákra vágjuk, a tetejét fölvert tojással megkenjük, reszelt sajttal vagy magvakkal megszórjuk, aztán 180 fokos sütőben megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

pogorol

(Dalmy, 2013.02.19 18:02)

szia. csak azt szeretném megkérdezni,hogy nem fog kemény maradni vagy késöbb megkeményedni a pogácsa?mivel ebbe nem kell élesztö?.

Sütési idő

(Dalmi, 2011.12.29 09:37)

Szia,

én csak azt szeretném kérdezni hogy általában mennyi ideig kell sütni? Gyakran sütök, de sajnos az a fajta ember vagyok, akinek ha nincs kottára leirva, hogy mit, mennyit, hogyan és meddig, akkor biztosan elszúrom. Ezért nem is szoktam olyan receptet kipróbálni amiben izlés szerint és hasonló útmutatások vannak :( Szóval meddig sütjüK?

Sajtos pogácsa

(Szamóca, 2010.11.18 12:00)

Szia Ancsa!
Nem muszáj pihentetni, rögtön sütheted.
De ha éppen úgy jön össze, elkészítheted a tésztát este is, beteheted a hűtőbe, és másnap is sütheted.

sajtos omlós pogi

(Ancsa, 2010.11.18 11:24)

Szia!

Szeretném ezt a pogit megcsinálni. Kérdezném, hogy nem kell hagyni pihenni a tésztát, hanem egyből nyújthatom és szaggathatom, süthetem?

Köszi előre is a válszt: Ancsa

Sózás

(Szamóca, 2010.03.11 13:21)

Én semmit sem fűszerezek túl.
Talán azért, mert nem eszem húst, és így erősebben érzem az ízeket.
A családom pedig valószínűleg megszokta ezt.

Pogi

(Fifi, 2010.03.11 13:18)

Látod az lehet.Mi nem esszük olyan nagy kanállal. :-)
Egyébként mi tényleg szeretjük a sót, pedig tudjuk, hogy nem egészséges.Lehet ha egy-két hétig nem ennék olyan sósan akkor ez a só mennyiség is elég lenne nekünk.

Pogácsa

(Szamóca, 2010.03.11 08:53)

Szia!
Köszönöm szépen! :)
A só valóban ízlés kérdése. Én igyekszem nem túlsózni semmit. (Persze az is lehet, hogy nagyobb az evőkanalam, mint neked. :DDD)

Pogi-Só

(Fifi, 2010.03.08 21:10)

Kedves Szamóca!
A mai napon találtam rá az oldaladra a vendeglatohelyek.eoldal.hu-n.Nagyon tetszik az egész recept oldal.Gondoltam egyből ki is próbálom ezt a pogit.Ha nem bántótsz meg akkor hozzátenném, hogy a mi izlésünknek ez a só mennyiség elég kevés, de amúgy fincsi lett.Igaz nem kellett volna úgy neki esnem a kész poginak, mert a nyelvem is megégett és a hasam is megfájdult a forró tésztától, dehát olyan jó illata volt.. :) A következő a túrós-sajtos.
A páromnak is megmutattam az oldalt és már sorolta is, hogy ugye ezt is meg ezt is stb... fogsz csinálni.Rögtön hozzá is adta a kedvencekhez nehogy ne találja meg újra.Szóval köszi és további sok sikert!