Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PIZZA SZENDVICS

2008.01.11

A recept eredetileg MAX KONYHÁJÁBÓL származik. Köszönöm szépen!

 

Hozzávalók (16 darabhoz):

A tésztához: 60 dkg liszt, 6 evőkanál (oliva)olaj, fél kocka (2,5 dkg) élesztő, 3,5-4 dl langyos víz, 1 kiskanál cukor, 2 kiskanál só.

A töltelékhez: paradicsommártás (sűrű paradicsomlé, bazsalikom, oregano, kakukkfű, pici só), sajt (leginkább mozzarella, de jó hozzá más sajt is) és ízlés szerinti pizzafeltét (apróra vágott sonka, kolbászkarikák, szalámiszeletek, kukorica, gomba...)

 

Kép

Sonkás töltelékkel      

 

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt kb. két deci langyos vízbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot és két evőkanál lisztet, majd az élesztőt langyos helyen felfuttatjuk (megvárjuk, hogy a víz tetején vastag, halványbarna hab képződjön).

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat, és a felfuttatott élesztős vizet. Robotgép gyúrókarjával az egészből sima tésztát keverünk, miközben apránként még langyos vizet adunk hozzá, amíg össze nem áll. Egy puha, de véletlenül sem folyós, rugalmas masszát kell kapnunk. A tésztát jól kidolgozzuk. (De nem muszáj túlzásba esni, elég 5 percig keverni a géppel.) A tésztát ezután egy órát letakarva kelesztjük.

A kelesztés után a tésztát gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk.

A tésztadarabokat egyenként kb. 30 cm hosszú, 10 cm széles téglalapokká nyújtjuk. Középen egy csíkban minden téglalapot megkenünk paradicsommártással, a mártásra valamilyen pizzafeltétet szórunk (nem kell túl sokat!), aztán a töltelék tetején elrendezünk néhány sajtszeletet vagy némi reszelt sajtot.

A tészta két rövidebb oldalából egy-két ujjnyit a töltelékre hajtunk. Ezután alulról hajtjuk föl a tésztát a töltelékre, majd felülről.

Egy hosszú, vékony, minden oldalról zárt csomagot kell kapnunk.

A csomagokat óvatosan megfordítjuk úgy, hogy nehogy szétnyíljanak, és egy sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk.

200-220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

A kész pizzacsomagokat középen kicsit ferdén félbevágjuk.

  

Kép

gombás-kukoricás töltelékkel      

  

Tipp:

A pizza szendvicsek tetejére sütés előtt szórhatsz egy kis reszelt sajtot vagy magvakat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Megsutottem

(nyammi, 2012.10.14 10:56)

Epp most eszem... nagyon finom...ajanlom mindenkinek

Pizzakrém?

(Andi, 2011.09.06 21:30)

Azt szeretném kérdezni, hogy pizzakrémet lehet használni helyette? És a sűrű paradicsomlénél jó a paradicsom püré?