ROPI
Hozzávalók:
15 dkg kemény sajt, 30 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj (a hűtőből), 5 evőkanál hideg tej, 1 mokkáskanál só.
Elkészítés:
A sajtot egy tálba reszeljük, aztán hozzáreszeljük a vajat is. Beleszórjuk a tálba a lisztet és a sót, beleöntjük a hideg tejet, és az egészet gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk. Éles késsel vagy pizzavágóval 15-20 cm hosszú, fél centi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat a deszkán a tenyerünkkel kicsit megsodorjuk.
A tésztarudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Sütés előtt a ropikat megszórhatod durva szemű sóval vagy szezámmaggal.
csak olvagatok...
(Fábri Erika, 2011.03.15 09:03)