Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ROPI

2008.01.10

Kép Hozzávalók:

15 dkg kemény sajt, 30 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj (a hűtőből), 5 evőkanál hideg tej, 1 mokkáskanál só.

 

Elkészítés:

A sajtot egy tálba reszeljük, aztán hozzáreszeljük a vajat is. Beleszórjuk a tálba a lisztet és a sót, beleöntjük a hideg tejet, és az egészet gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk. Éles késsel vagy pizzavágóval 15-20 cm hosszú, fél centi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat a deszkán a tenyerünkkel kicsit megsodorjuk.

A tésztarudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

 

Tipp:

Sütés előtt a ropikat megszórhatod durva szemű sóval vagy szezámmaggal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csak olvagatok...

(Fábri Erika, 2011.03.15 09:03)

lehet esetleg rá mákot vagy kömény magot szórni