Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTOS KEKSZ

2008.01.09

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
15 dkg reszelt sajt (én Cheddar sajtot használtam, de Parmezánnal is nagyon jó  és Trappistával vagy Karaván sajttal is  finom), 15 dkg liszt, 15 dkg hideg vaj, egy kávéskanál só, csipetnyi őrölt bors, 3 evőkanál hideg víz. (Sem tojás, sem sütőpor nem kell bele!)

 

sajtos-keksz-20091009-030-ff.jpg

  

A hozzávalókat nagyon gyorsan (hogy a vaj ne olvadjon meg) összegyúrjuk.

Az így kapott tésztát két részre osztjuk, mindkét feléből egy-egy hosszú,  kb. 4-5 cm átmérőjű hurkát formálunk. A hurkákat jó szorosan a sütőpapírba vagy alufóliába tekerjük, aztán 15-20 percre mélyhűtőbe rakjuk.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.  

Az egyik tésztahurkát kivesszük a mélyhűtőből, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket egymástól minimum 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a forró sütőbe toljuk. A tészta másik felét akkor vesszük elő, mikor az első adag már megsült, és azt is összevágjuk, tepsibe rakjuk.

A sütési idő mindössze 10-12 perc. Vigyázat, ez a süti nagyon könnyen megég, és akkor a sajt keserű lesz!

 

Tipp:

A tepsibe sorakoztatott nyers kekszek tetejét megszórhatjuk sütés előtt szezámmaggal, napraforgómaggal.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sajtos keksz

(Csi, 2013.12.21 08:26)

Szia!

Szeretném megcsinálni a kekszet,nagyon finomnak látszik.
Hány fokon kell sütni villanysütővel?
Válaszod előre is köszönöm!

Sajtos keksz

(Szamóca, 2010.07.11 21:13)

Szia Répi!
Én imádom ezt a kekszet. Egyszerűen nem tudok annyit sütni, hogy ne fogyna el.
Nagyon örülök, hogy neked is ízlett.
Megnéztem a tiédet. Nagyon klassz!
Muszáj nekem is sütnöm pár adagnyit.

sajtos keksz

(répafül, 2010.07.11 15:15)

Szia!-)
Mint mindig, most is tökéletes a recepted-)) Nem rudakat, pogácsát szerettem volna, hanem kekszeket, ne kérdezd, hogy miért? Tudtam, hogy ide kell jönnöm. A recept szuper-) Köszönöm.
Répa (feltettem a rigóra)