Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTOS-MAGOS MASNI

2008.01.09

Hozzávalók:
Hajtogatott leveles vajastészta (a receptjét itt találod: HAJTOGATOTT LEVELES TÉSZTA), reszelt sajt, egy kis mokkáskanál pirospaprika, só, egy villával felvert tojás két kis tálba elfelezve, szezámmag, napraforgómag és egy legalább akkora sütőpapír, mint amekkora a leveles tészta.

   

p1040548-dd.jpg

   

Elkészítés:
A 2-3 milliméter vastagra és téglalap alakúra kinyújtott leveles tésztát rárakjuk a sütőpapírra. Az egyik kis tálka tojásba beleszórunk egy pici mokkáskanál pirospaprikát és néhány csipet sót. Ezt a sós-paprikás tojást szilikonecsettel rákenjük a tésztára. Képzeletben félbe osztjuk a tésztát, és az egyik felét jól megszórjuk reszelt sajttal (trappistával például), a másik felét pedig ráborítjuk úgy, hogy pont félbe legyen hajtva. Jól lenyomkodjuk.

  

Kép


A másik tálkában levő tojásba is beleszórunk egy kis sót. A tészta tetejét bekenjük a sós tojással és nagyon alaposan megszórjuk napraforgómaggal. Ráhajtjuk a sütőpapírt, alaposan lenyomkodjuk (ettől a napraforgómagok jól rátapadnak), és az egész tésztát papírostul megfordítjuk. Most a "csupasz" fele kerül fölülre. Ezt is megkenjük sós tojással és megszórjuk bőségesen szezámmaggal, aztán rányomkodjuk a szezámmagot.
Éles késsel az egészet 10x1 centis csíkokra vágjuk, és tekerünk egyet-kettőt a közepükön.
Előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. 

   

Kép

  

Tipp: 

Ha a tésztából nem tíz, hanem 20 cm hosszú csíkokat vágunk, a rudakat többször megtekergetve csavart magos rudakat készíthetünk:

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ildinek

(Szamóca, 2009.11.20 09:39)

Nagyon örülök, hogy ízlett!

Szamócának

(Ildi, 2009.11.19 14:53)

Kipróbáltam, nagyon finom....köszi

Szia Éva!

(Szamóca, 2008.08.02 17:25)

Nagyon örülök, hogy jól sikerült! :)))
Nálam is mindig beválik. Több adag levelestésztát szoktam csinálni egyszerre, lefagyasztom, így bármikor elő lehet venni. A kész tésztából megcsinálni ezt a magost pedig igazán csak néhány perc.
De ha nagyon-nagyon hirtelen kell valamilyen rágcsálnivalót összehozni, akkor az ember megcsinálhatja bolti levelestésztából is. :)

Szuper !

(K-Éva, 2008.08.02 16:05)

Köszönöm ezt a receptet, annyira finom lett, a vendégeimnek is nagyon ízlett !
Nagyon tetszik az oldalad, öröm nézegetni, és olyan jó, hogy könnyen elkészíthetőek az ételek. Sok ötletet kapok innen.