Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAVANYÚ KÁPOSZTÁS POGÁCSA

2011.09.30

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 25 dkg savanyú káposzta, 5 dkg puha vaj, 1,5 dl natúr joghurt vagy tejföl, 1 tojás, 2 dl langyos tej, fél kocka (2,5 dkg) élesztő, 1 kiskanál cukor, 1-2 csipetnyi só. A pogácsák tetejére: egy villával fölvert tojás, köménymag.

  

p1050633-dd.jpg

 

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a folyadék tetején vastag halványbarna hab képződik.

A levéből kinyomkodott káposztát apróra vágjuk.

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, tojást, joghurtot, a káposztát, az élesztős tejet és a káposzta sósságától függő mennyiségű sót (én csak egészen kicsit, néhány csipetnyit szoktam használni), majd robotgép dagasztóspiráljával az egészet 5-6 percig keverjük. Egy nagyon lágy tésztát kapunk, amit letakarunk, és legalább fél órát meleg helyen kelesztünk.

A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Kézzel lelapítgatjuk ujjnyi vastagra, majd minél nagyobb  pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket tojással megkenjük, köménymaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

  

p1050654-dd.jpg

  

Tipp:

Ezt a pogácsát szalonnás-sonkás változatban is elkészítheted. Ebben az esetben szükséged lesz még 10-15 dkg nagyon apró kockákra vágott húsos szalonnára. A szalonnakockák háromnegyed részét a többi hozzávalóval együtt gyúrd a tésztába kelesztés előtt. A megmaradt szalonnadarabkákat pedig szórd sütés előtt a tojással megkent pogácsák tetejére.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.