Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÓS KEKSZ

2008.01.09

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 15 dkg szobahőmérsékletű  vaj, 1,5 dl tej, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál só.

  

Kép

 

Elkészítés:

A hozzávalókból sima, puha tésztát gyúrunk. A tésztát folpackba vagy nejlonzacskóba csomagolva 1 órára hűtőgépbe tesszük.

Ezután lisztezett gyúródeszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti formákra vágjuk vagy szaggatjuk.

A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

  

Kép

    

Tipp:

Ha nagyobb kekszeket készítesz, szurkáld meg őket hústűvel vagy villával.

A kekszek tetejét megkenheted egy villával fölvert tojással, és megszórhatod különféle magvakkal vagy nagyszemű sóval.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.