Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÓS OMLÓS

2013.12.31

Ehhez a recepthez az ötletet HANKKA oldalának egyik receptje adta.

 

Hozzávalók:

70 dkg liszt, 50 dkg hideg vaj, 2 teáskanál só, 10 evőkanál hideg víz, 1 evőkanál 20%-os ecet. A tetejére: villával enyhén fekvert tojás és reszelt sajt, magvak.


Elkészítés:

A hideg, kemény vajat kis lyukú reszelőn a lisztbe reszeljük. hozzáadjuk a sót, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Beleöntjük a vizet és az ecetet, és megint csak minél gyorsabban, hogy a kezünk melegétől nem olvadjon meg a vaj, összegyúrjuk a tésztát. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Ezután három részre osztjuk, és a darabokat lisztezett deszkán egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat egy-egy tepsibe emeljük, megkenjük tojással, és késsel vagy derelyevágóval rudakra, rombuszokra vagy négyzetekre vágjuk, majd megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal.

180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ha már kihűlt, a vágások mentén eltördeljük.

Lezárt dobozban sokáig eltartható.

  

p1470904-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.