Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


TÚRÓS KRUMPLIS POGÁCSA

2008.01.07

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 25 dkg szitán áttört túró, 25 dkg kicsit puha vaj, 25 dkg krumplinyomón áttört krumpli, 2 kiskanál só. A tetejére: 1 tojás, szezámmag, reszelt sajt, mandulaszemek, darabos dió tetszés szerint.

 

p1280413-ee.jpg

     

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.. Ezután a tésztát 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pici pogácsák tetejét villával felvert, megsózott tojással megkenjük, és szezámmagot, reszelt sajtot, diót... szórunk rájuk. Előmelegített sütőben megsütjük.

(A pogácsák kiszaggatása után megmaradó tésztahálót nem gyúrom újra össze, hogy újabb pogácsákat szaggassak, hanem vagy rudacskákat, vagy sajtos csigát  készítek belőle. A sajtos csiga receptjét elolvashatod itt, a sós sütik között : SAJTOS CSIGA.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

laptop

(marika, 2012.01.30 08:56)

es eleszto??

Ildinek

(Szamóca, 2008.07.15 20:01)

Szép estét neked is!
Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám.

ildikoego@gmail.com

(ildiko, 2008.07.15 19:43)

Kedves Szamóca!
köszönöm a válaszokat, remélem legközelebb ügyesebb leszek. Szép estét Neked.

Ildinek

(Szamóca, 2008.07.15 18:52)

Elég lágy a tésztája nyersen, és sülés után is kicsit puha a közepe, amíg meleg. De nem szokott szétfolyni. Ha azt látod, hogy nagyon puha a tészta, bátran gyúrj bele még egy kis lisztet! Ez minden sütinél így van. Azt alapanyagok minősége sosem állandó, ezért a mennyiségeket picit változtatni kell. Tulajdonképpen nem is szabadna dekákra kiszámolt receptet adni semmihez. De máshogy meg nem lehet szakácskönyvet írni, sajnos.
Sok receptben ezért csak olyanokat írnak, hogy "gyúrj bele annyi lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapj". Ezt viszont szerintem nehéz értelmezni.
A sörkiflit éppen a napokban sütöttem meg. Nagyon hamar elfogyott. :)

ildikoego@gmail.com

(ildiko, 2008.07.15 18:38)

Lehet, hogy a túró volt a rossz a sütő meleg volt 200 fok. Az ize nagyon jó a közepe olyan krémes csak a kinézete csunya. Csúnya de finom,
Biztos azért volt mert még is csk a sörkflit kellett volna megsütnöm. A tésztája nagyon lágy lett nem az lehetett a baj? Ujra megfogom prőbálni nem adom föl.

Szia Ildikó!

(Szamóca, 2008.07.15 17:51)

Nagyon sajnálom. :(
Pedig ez egy anyukámtól örökölt recept, szóval több évtizede sütjük már, és működik.
Kettőt tudok elképzelni, ami miatt nem sikerült. Az egyik, hogy talán nem volt elég meleg a sütő, mikor beraktad a pogácsát sütni, és nem sülni kezdett először, hanem olvadni. A másik ok talán a túró minősége lehet. Sajnos borzalmas túrókat árulnak mostanában.
Borzasztóan sajnálom. :(((

ildikoego@gmail.com

(ildiko, 2008.07.15 17:45)

Szia
Megsütöttem a pogácsát, de én nagyon elrontottam valamit mert az egész szét terült a tepsiben, nagyon nem hasonlit még kinézetre sem a képen látható pogihoz. vajon mit ronthattam el,