Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VIRSLIS LEVELES

2008.01.03

Hozzávalók (24 darabhoz):

1 adag élesztős leveles tészta (a receptjét itt találod meg: ÉLESZTŐS LEVELES VAJAS TÉSZTA), 12 virsli félbe vágva, 1 tojás villával enyhén fölverve.

  

Kép

  

Elkészítés:

A tésztát 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, kb. 3 cm széles szalagokat vágunk belőle. A szalagokat vékonyan megkenjük fölvert tojással úgy, hogy a tészta szélére véletlenül se folyjon le a tojás.

A virslidarabokat betekerjük a tésztacsíkokba úgy, hogy az éppen föltekert tésztaréteg mindig félig fedje az előzőt.

A betekert virsliket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 220-230 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (A sütőt ne nyitogassuk közben, mert nem emelkedik meg a tészta!)

  

Kép

  

Tipp:

A virslitekercsek tetejét sütés előtt megszórhatod reszelt sajttal vagy magvakkal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A hold állásáról :) :)

(carpi, 2011.04.09 06:32)

Ez egy igen fincsi, vendégváró is, és szemet gyönyörködtető látvány is.