VIRSLIS LEVELES
Hozzávalók (24 darabhoz):
1 adag élesztős leveles tészta (a receptjét itt találod meg: ÉLESZTŐS LEVELES VAJAS TÉSZTA), 12 virsli félbe vágva, 1 tojás villával enyhén fölverve.
Elkészítés:
A tésztát 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, kb. 3 cm széles szalagokat vágunk belőle. A szalagokat vékonyan megkenjük fölvert tojással úgy, hogy a tészta szélére véletlenül se folyjon le a tojás.
A virslidarabokat betekerjük a tésztacsíkokba úgy, hogy az éppen föltekert tésztaréteg mindig félig fedje az előzőt.
A betekert virsliket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 220-230 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (A sütőt ne nyitogassuk közben, mert nem emelkedik meg a tészta!)
Tipp:
A virslitekercsek tetejét sütés előtt megszórhatod reszelt sajttal vagy magvakkal.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Ez egy igen fincsi, vendégváró is, és szemet gyönyörködtető látvány is.
A hold állásáról :) :)
(carpi, 2011.04.09 06:32)