Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZÁRT SZENDVICS

2008.01.02

Ha strandra, kirándulni mész, és nem a büféből akarsz jóllakni, készítsd el és vidd magaddal az alábbi szendvicset!

Hozzávalók (4 személyre):

8 lepénykenyér (ez lehet készen vett tortilla vagy naan kenyér vagy arab lepénykenyér, de te magad is nagyon egyszerűen elkészítheted, itt receptet is találsz hozzá: TORTILLA (a második recept), NAAN KENYÉR, CSAPATI), 1 tojás villával kicsit fölverve, reszelt sajt vagy magvak, ízlésünknek megfelelő töltelék (ami nálunk bevált: csilis bab, előre átsütött fűszeres darált hús, gombatöltelék, apróra vágott sonka vagy húsos szalonna lilahagymával, apróra vágott megmaradt sült vagy főtt hús hagymakarikákkal vagy kis ketchuppal, maradék pörkölt vagy paprikás a szaftja nélkül).

   

zart-szendvics-061-ddd.jpg

  

Elkészítés:
 

A lepénykenyerek szélét körben megkenjük a fölvert tojással, a közepükbe halmozzuk a tölteléket, a lepényt félbehajtjuk, a szélét összenyomkodjuk (meg is lehet tűzni néhány fogpiszkálóval vagy hústűvel), a félkörök tetejét is megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal, és forró sütőben vagy grillsütőben pár perc alatt megsütjük. Csak addig kell sütni, amíg a sajt jól ráolvad.

 

p1110102-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.