Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZSEMLECIPÓ

2012.04.17

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 1 kiskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 evőkanál olaj, 1,5 dl joghurt, fél kocka (2,5 dkg) élesztő. A cipó tetejére: 1 tojás villával enyhén felverve.

   

p1150693-dd.jpg

   

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a folyadék tetején vastag halványbarna hab képződik).
A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat, a joghurtot, beleszórjuk a sót. Az egészből szép sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk és egy óra alatt duplájára kelesztjük.

Kelesztés után cipóvá formázzuk, és még fél órát kelesztjük. Ezután megkenjük a tetejét tojással, bevágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.