Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZSÚRKENYÉR

2013.03.20

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 3 dl langyos tej, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojás, fél kocka (2,5 dkg) élesztő. A cipó tetejére: 1 tojás villával enyhén felverve.

    

p1320220-dd.jpg

    

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk (megvárjuk, hogy a folyadék tetején vastag halványbarna hab képződjön).

A lisztet mély tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a vajat, a tojást, beleszórjuk a sót. Robotgép dagasztóspiráljával addig gyúrjuk, míg sima, fényes tésztát nem kapunk. Konyharuhával letakarjuk és egy óra alatt duplájára kelesztjük.

Ezután sütőpapírral bélelt hasábformába öntjük, és még fél órát kelesztjük. Megkenjük a tetejét tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük. Kihűtve szeleteljük fel.

Tipp:

A kenyér tetejét megszórhatjuk magvakkal.

  

p1330198-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.