EGÉRKE
Hozzávalók:
Fél kiló édes natúr vagy vaníliás vajaskeksz, 15 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál baracklekvár, 2-3 evőkanál kakaópor, 2-3 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma).
A díszítéshez:
Kókuszreszelék, fehér és rózsaszín cukorgyöngy (pl. Francia drazsé), macskanyelv csoki vagy csokitallér, barna marcipán vagy kólás gumicukorszálak.
Elkészítés:
A kekszet apró darabokra törjük vagy megdaráljuk, aztán ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, lekvárral, kakaóporral és a vajjal. Egy gyurmakeménységű, formázható anyagot kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet vagy gyúrjunk bele még egy kis vajat.)
A tésztából először golyókat gyúrunk, aztán a golyókat cseppformára alakítjuk. Megforgatjuk őket kókuszreszelékben, cukorgyöngyökből szemeket és orrot ragasztunk rájuk, és csokitallérból vagy macskanyelvből fület szúrunk beléjük. A képen szereplő egérkék farkincája barna marcipán.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
hmm..nagyon finom nemrég csináltam én is és és nagyon gusta....
Nyomtatás
(Szamóca, 2011.02.20 11:26)
Szia!
Úgy tudsz nyomtatni, hogy a képernyődön fönt balra, a felső sarokban rányomsz a "fájl" vagy "file" feliratra, és ott előjön a "nyomtatás" vagy "print" felirat. Ha arra rákattintasz, kinyomtatja a nyomtatód az oldalt.
cuki
(Vira, 2011.02.20 09:34)
Nagyon aranyos. Nagyon sok kedves kis gyermekem van és szeretném elkészíteni nekik, de nem szeretném leirni
NYOMTATNI nem lehet, mert akkor nem zavarnám a gyerekeket.
egérke
(Anita, 2010.06.07 18:10)
Szia Szamóca! Szeretném megkérdezni, hogy annyi alapanyagból, amit te a receptben feltüntettél, kb mennyi egérke jön ki? Szeretnénk a vendégség kisebb résztvevőit meglepni ezzel a finomsággal. :)
Előre is köszönöm válaszod. Anita
Anitának
(Szamóca, 2010.01.01 10:57)
Szia Anita!
Nagyon szépen köszönöm a receptet. Föl is rakom a beküldött receptek gyűjteményébe, hogy más is meg tudja találni.
Boldog új évet!
süni
(Anita, 2009.12.30 11:48)
Hú, közben megnéztem a zizis sünit is: észbontó! :)
ki fogom próbálni!
egérke máshogy
(Anita, 2009.12.30 11:30)
Karácsonyra én is egérkét csináltam keresztlánykámnak, csak más alapból, a kolléganőmtől kapott recept alapján hamis marcipánból:
25 dkg darált kekszhez hozzáadunk 1 dl melegített tejben áztatott 6 evőkanál búzadarát, 30 dkg porcukrot, 10 dkg margarint és fél mandulaaromát - a hagyományos, asszem Szilas aroma fele, a legjobb, ha a tejbe rakjuk- én raktam bele még vagdalt aszalt szilvát is. Ha csak "golyózzuk", akkor a végén jó minőségű kakaóporban megforgatjuk, utána persze hűtjük.
Én az egereket úgy csináltam, hogy a formázás után étcsokibevonót öntöttem rá, a fülekhez lapra vágott mandulát használtam és olvasztott fehér csokiból pöttyöztem rá szemet és kanyarintottam a hátára farkincát.
Így csak olyan kis egyszerű lett, de a kis "tulajdonosnak" tetszett :)
EGÉRKE
(MARCSI, 2009.11.20 11:36)
GYEREKEKNEK NAGY ÖRÖMET LEHET SZEREZNI EZZEL A SÜTIVEL
DE MÉG ÍZLETESEBB HA DARÁLT DIÓT IS ADUNK HOZZÁ74934
Ovisoknak
(Szamóca, 2009.08.07 17:54)
Ajánlom az ovisoknak ezt a sünikét is:
https://szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/suni
üzi
(Andi-óvónéni, 2009.08.07 17:47)Ez a kisegérke is nagyon tetszeni fog az óvodásaimnak, nagyon édes.Gratulálok!
nagyon finom..
(rebi, 2012.02.21 18:33)