Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


EPRES KEKSZES

2014.05.07

Hozzávalók:

30-40 dkg zabkeksz, 25 dkg mascarpone, 1 marék eper, porcukor vagy édesítőszer ízlés szerint, színes szórócukor.

 

Elkészítés:

A megtisztított epret turmixoljuk a cukorral. Átszűrjük, majd kanalanként annyit keverünk a mascarponéba, amennyit felvesz. Krémes, kenhető kell, hogy maradjon. Ha nem elég édes, még egy kis porcukrot keverünk hozzá.

A kekszeket  3-4 mm vastagon megkenjük a krémmel, és élükre állítva egymáshoz tapasztjuk. Így egy hosszú rudat kapunk, amit kívülről is bevonunk az epres keverékkel.

Ezután szorosan alufóliába tekerjük, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt óvatosan lebontjuk róla a fóliát, a tekercset meghempergetjük szórócukorban, majd ferdén felszeleteljük.

 

p1540821-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.