GYÜMÖLCSÖS ŐZGERINC
Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg semleges ízű (pl. vaníliás) édes keksz darálva, 20 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1-2 evőkanál rum vagy pár csepp rumaroma.
A töltelékhez: 4 dl tejszín, 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor (pl. Aranka), 2 vagy 3 banán (a banán nagyságától függően) vagy más gyümölcs (pl. meggy, eper, málna, barack, de lehet akár rumba áztatott mazsola vagy aszalt gyümölcs is).
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk vagy finomra törjük. Összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. (Mivel a kekszek nem egyformák, előfordulhat, hogy kicsit több vaj kell hozzá.)
Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal úgy, hogy a fólia oldalt jócskán kilógjon.
A kekszes tésztával vékonyan kitapasztjuk az őzgerinc oldalát úgy, hogy annyi kekszes massza megmaradjon, amennyivel a formát be lehet fedni.
A tejszínt fölverjük a pudingporral. Egy szilárd, kemény krémet kell kapnunk.
A krém felét belekanalazzuk a keksszel bélelt őzgerincbe. A krém közepébe belefektetjük hosszában a megpucolt banánokat. Beborítjuk őket a krém másik felével. A sütemény tetejét (ami majd az alja lesz) pedig befedjük a félretett keksztésztával.
A kilógó alufóliát a süteményre hajtjuk. Aztán az egészet 1-2 órára hűtőgépbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Ancsy!
Az őzgerinc formám az a hagyományos, fémből készült. Kb. 30 cm hosszú, és 10-15 cm széles (mert értelemszerűen a forma nyitott vége felé szélesedik).
sütike
(Somogyi Csilla, 2009.11.07 18:13)
Hát ez eszméletlenül guszta. Minden elismerésem a receptekhez.
További sok, jó receptet!
Üdv: Csilla
Annának
(Szamóca, 2009.11.04 11:04)
Kedves Anna!
Köszönöm szépen! (erősen pirulós fejecske)
Ezért csinálom ezt az oldalt: hogy másoknak segítsek, ötleteket adjak vele.
Anna
(az őzgerincről és a többiről, 2009.11.04 10:46)Nagyon élvezem a recepteid. Ráadásul nagyon ötletesek, és finomak.Gratulálok, Anna
az őzgerincről.
(mamika, 2009.10.30 08:41)Nagyon mutatós olcsó sütemény .A hétvégén megfogom csinálni.
az őzgerincről
(Magdika vagyok, 2009.10.25 11:16)ez nagyon ötletes és finom pláne akinek nem jó a sütője.pussz.
Őzgerinc
(Szamóca, 2009.11.11 09:26)