Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GYÜMÖLCSÖS ŐZGERINC

2008.01.22

Hozzávalók:

A tésztához: 50 dkg semleges ízű (pl. vaníliás) édes keksz darálva, 20 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1-2 evőkanál rum vagy pár csepp rumaroma.

A töltelékhez: 4 dl tejszín, 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor (pl. Aranka), 2 vagy 3 banán (a banán nagyságától függően) vagy más gyümölcs (pl. meggy, eper, málna, barack, de lehet akár rumba áztatott mazsola vagy aszalt gyümölcs is).

  

Kép

  

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk vagy finomra törjük. Összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. (Mivel a kekszek nem egyformák, előfordulhat, hogy kicsit több vaj kell hozzá.)

Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal úgy, hogy a fólia oldalt jócskán kilógjon.

A kekszes tésztával vékonyan kitapasztjuk az őzgerinc oldalát úgy, hogy annyi kekszes massza megmaradjon, amennyivel a formát be lehet fedni.

A tejszínt fölverjük a pudingporral. Egy szilárd, kemény krémet kell kapnunk.

A krém felét belekanalazzuk a keksszel bélelt őzgerincbe. A krém közepébe belefektetjük hosszában a megpucolt banánokat. Beborítjuk őket a krém másik felével. A sütemény tetejét (ami majd az alja lesz) pedig befedjük a félretett keksztésztával.

A kilógó alufóliát a süteményre hajtjuk. Aztán az egészet 1-2 órára hűtőgépbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

talán elírás?

(Gitta, 2014.10.14 09:58)

Tetszenek a sütés nélküli sütik. Olvastam ezt a banánost is, és folpack - alufólia is szóba került..én gondolom, hogy az előbbit kell használni, de hátha valaki nem tudja....

üdv! Gitta

Kérdezek.

(VIKTÓRIA, 2013.11.05 15:48)

Kedves Szamóca!
Szeretném tudni,hogy milyen tejszint teszel a pudinghoz?
Valamint kell e bele tenni habfixálót vagy zselatint?
Azért érdeklődöm,mivel tapasztalataim szerint a felvert tejszínek összeesnek.
Előre is köszönöm a válaszodat.
Üdv: Viktória

egy kis baki

(Réka, 2013.02.02 08:59)

nem rég a barátnőm átjött és túl kevés tejet tett a preudinghoz de szerencsére időben észre vettem. egyébként nagyon fini köszi a receptet.

Re: egy kis baki

(Csenge, 2013.02.02 09:09)

szia Réka milyen színe volt annak a pudingnak? és nem csinált még soka a barátnőd?

Re: Re: egy kis baki

(Réka, 2013.02.02 09:11)

nem. egyébként napsárga volt!!!

Re: Re: Re: egy kis baki

(Csenge, 2013.02.02 09:33)

Fúj! még szerencse hogy te ott voltál mert utána ehetetlen lett volna.

FIMOM!

(Csenge, 2013.02.02 09:05)

Köszi isteni finom lett én ma is csinálok őzgerincet.
ISTENI FIMOM. nyami.

vélemény

(anonimus, 2012.12.08 02:21)

Olyan morzsalékos lett a tésztája, hogy egyszerűen nem lehetett felszeletelni! Én a tészta részét 1 kockavajjal készítettem el!
A tészta mennyisége kevés, míg a töltelék duplája megmaradt!
Az arányok kissé nem stimmelnek!

GYÜMÖLCSÖS ŐZGERINC

(Farkas Andi, 2012.08.02 20:45)

Köszönöm a receptet. Nekem is nagyon szétporlik a tészta, így úgy döntöttem, a következő adagnál egy kis lekvárt is teszek bele, a tapadás miatt. Nagyon fini. :)

erről a receptről

(Kata, 2011.11.23 21:52)

Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy puncs ízű pudinggal elkészíthető-e a vaníliás helyett?

Köszi

Re: erről a receptről

(Szamóca, 2011.11.24 17:27)

Szia Kata!
Természetesen elkészíthető úgy is, ha te azt jobban szereted.

***

(Ildi, 2011.11.02 15:29)

Megcsináltam.Nagyon finom lett.Én darált háztartási kekszet használtam és a margarinból 40-45dkg kellett hozzá,így volt jól formázható a kekszes alap.

Köszönöm

(Kitty-, 2010.01.14 12:05)

Istennő vagy!!
Ez a legjobb oldal,amit valaha láttam!
Mindent erről csinálok a Családnak...és....Isteniek!!
Köszönet Szamóca!
Jah ezt már másodjára csináltam meg!

Re: Köszönöm

(Marika, 2011.09.09 19:54)

Isteni finom a gyümölcsös őzgerinc, de valóban a keksztől függ a margarin mennyisége. Nekem is több kellett hozzá,így jól sikerült. Már többször megcsináltam. Köszi a recept.

Süti

(Szamóca, 2010.12.21 19:33)

Szia Timi!
Sajnálom, hogy nem válaszoltam rögtön. :(
Sima tejszínt szoktam használni.
A kekszhez, ha nem áll össze, még egy kis vajat kell gyúrni. (Különbözőek a kekszek, van, amelyik szárazabb.)

süti

(timi, 2010.12.20 13:22)

szia!S.o.S segítség kell,valami nem lett jó a keksz résszel.porlik szét,alig tudtam kitapasztani a formát,tetejére sem sikerült tenni,darált keksszel kevertem össze.a tejszín az főző legyen?köszönöm Timi

Őzgerinc

(Szamóca, 2010.03.21 10:07)

Szia!
Remélem, ízlik majd nekik!

gyümölcsös Őzgerinc

(Gabca, 2010.03.20 11:17)

Hűűűhaaa...ez isteni lehet!
Holnap meglepem ezzel a finomsággal az építkezésünknél szorgoskodó villanyszerelőinket!
Köszönöm az ötletet!

Őzgerinc

(Szamóca, 2010.01.15 08:35)

Szia Kitty!
Tündér vagy! Örülök, hogy sikered van ezzel a sütivel. :)

tztiu76bjhfe5zdeu

(jzghzuoij, 2009.12.23 12:44)

Ha Ha Ha