SÜNI
Köszönöm szépen Illéskrisznek az ötletet!
Hozzávalók:
Fél kiló édes vajaskeksz, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 2-3 evőkanál kakaópor, 1-2 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma).
A díszítéshez:
Olvasztott csokoládé, hasábokra vágott mandula, fehér és piros cukorgyöngy.
Elkészítés:
A kekszet apró darabokra törjük vagy megdaráljuk, aztán ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, kakaóporral és a vajjal. Egy gyurmakeménységű, formázható anyagot kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet vagy gyúrjunk bele még egy kis vajat.)
A tésztából először golyókat gyúrunk, aztán a golyókat süniformára alakítjuk. A sünik hátát olvasztott csokiba mártjuk, cukorgyöngyökből szemeket és orrot ragasztunk rájuk, és mandulahasábokból tüskéket szúrunk a hátukba.
1-2 órára hűtőbe tesszük a kész süniket, hogy a csoki megdermedjen.
Tipp:
A süni tüskéi lehetnek mandulahasábok helyett ziziből vagy egyszerű puffasztott rizsből is.
Cukordrazsénak pedig kiváló a Francia drazsé.
Sünis süti
(Ritus, 2012.05.26 12:39)