Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KEKSZES ŐZGERINC

2008.01.18

Hozzávalók:

2 dl víz, 25 dkg porcukor, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 25 dkg vaj, fél dl rum (vagy pár csepp rumaroma), 25 dkg darabokra tört semleges ízű keksz, 25 dkg darált  keksz, 1 üveg meggybefőtt vagy rumos meggy befőtt.

 

Elkészítés:

A vizet, cukrot, kakaóport és a vajat egy fazékban föltesszük a tűzre főni. Öt percig főzzük, aztán belekeverjük a rumot és a kekszeket. 

Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal. Ebbe beleöntjük a (nem forró) kekszes masszát úgy, hogy közben lecsöpögtetett meggyszemeket szórunk bele.

1-2 órára (még jobb, ha legalább egy éjszakára) hűtőgépbe tesszük.

 

Tipp:

Meggy helyett mehet bele mazsola, dió, felkockázott barackbefőtt is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kekszes őzgerinc

(Ráka, 2009.12.23 12:42)

Nagyon finom ez a süti!!!!!!!!!!!!!!!!!