PUDINGOS KEKSZES SÜTI
Hozzávalók:
3 dl tej, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag főzős csokoládé ízű pudingpor, 1 evőkanál keserű kakaópor, 15 dkg vaj, fél kg kerek keksz (lehetőleg semleges ízű, pl. vaníliás). A díszítéshez: olvasztott csokoládé, kókuszreszelék, csokidara, darabosra darált dió...
Elkészítés:
A pudingporból a cukorral, kakaóporral és a tejjel sűrű pudingot főzünk. Amikor kész, belekeverjük a vajat, és langyosra hűtjük.
Egy hosszú tálcára alufóliát teszünk. A kekszeket egyenként megkenjük a pudingos krémmel, és élükre állítva egymáshoz tapasztjuk őket az alufóliára rakva. Végül egy hosszú kekszrudat kell kapnunk.
A kekszrudat szorosan betekerjük az alufóliába, és legalább egy éjszakára hűtőgépbe rakjuk.
Tálalás előtt kicsomagoljuk, a külsejét bevonjuk olvasztott csokoládéval és beszórjuk kókuszreszelékkel, csokidarával...
Tálalásnál a rúdból 1 cm vastag ferde steleteket vágunk. A kapott szeletek szép csíkosak lesznek.