Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ALMATORTA

2008.01.30

Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipetnyi fahéj, csipetnyi reszelt citromhéj.
A töltelékhez:
10 darab közepes nagyságú alma ( a tízből hét egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelve, három pedig szeletekre vágva), 25 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg mazsola, 1 kávéskanál fahéj, 1 dkg mandulaforgács.

  

Kép

 

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral. A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy oldalt 4-5 centi magas pereme legyen.
A hét reszelt almát egy fazékba rakjuk, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, a fahéjat és a mazsolát, és kevergetve addig főzzük, amíg a leve nagy része elpárolog. Végül beleszórjuk a pudingport, jól összekeverjük, aztán levesszük a tűzről. (Egy egyáltalán nem folyékony, de puha, kenhető masszát kell kapnunk.)
Az almatölteléket a tortaformába nyomkodott tészta közepébe borítjuk, egyenesre igazítjuk a tetejét, aztán kirakjuk a három alma vékony szeleteivel.
Előmelegített 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Ezután megszórjuk mandulaforgáccsal, és visszatesszük még 5 percre a sütőbe, hogy a mandula megpiruljon.

A kész tortát csak azután szeleteljük fel, hogy teljesen kihűlt.

 

Kép



 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szia Saci!

(Szamóca, 2008.08.18 19:57)

Szerény vagy, mint mindig. :)
Éppen most nézelődöm nálad. Gyűjtöm az ihletet.

Remek ez a recept!

(Saci, 2008.08.18 19:42)

Szia Szamóca!
Ma megsütöttem a tortádat! :-) Bár közel sem lett ilyen szép, de nagyon-nagyon finom! Köszönöm a receptet, gyakran fogom elkészíteni!:-))