Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ANGOL ALMATORTA

2012.09.21

A következő recept eredetije Rachel Allen: A család kedvencei című szakácskönyvében található.

 

Hozzávalók (egy 20-22 cm-es tortaformához):

5 dkg liszt, 10 dkg finomra darált mandula, 10 dkg cukor vagy xilit, 4 tojásfehérje, 10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, fél kávéskanál őrölt fahéj, 3-4 alma, 2-3 evőkanál mandulapehely.

  

p1250429-dd.jpg

 


Elkészítés:

Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük.
A vajat megolvasztjuk.
A lisztet összekeverjük a darált mandulával, a cukorral, fahéjjal és citromhéjjal.
A tojásfehérjékből habot verünk.
A vajat belekeverjük a lisztes mandulába. Aztán óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Az így kapott masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. A tetejét kirakjuk az almaszeletekkel, és megszórjuk mandulaforgácsal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra mérsékeljük, és még 10 percig folytatjuk a sütést.
A megsült tortát 10-15 perc után vesszük ki a formából. Melegen és hidegen is tálalható.

 

Tipp:

Adhatunk a tortához tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot.

A megmaradt tojássárgájából pl. FARASANGI FÁNKOT, FORGÁCSFÁNKOT vagy NÉRÓT készíthetsz.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.