Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BÁLINT TORTA

2008.01.29

p1190598-dd.jpg

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 12,5 dkg puha vaj, 1 tojás, 10 dkg durvára darált dió, 10 dkg mogyorónyi darabokra vágott csokoládé (én Milka Dessert csokoládét használtam hozzá), 5 + 5 dkg színes cukordrazsé (pl. m&m's vagy smarties), fél citrom reszelt héja, fél csapott mokkáskanál őrölt fahéj, 15 dkg cukor (ideális esetben 7 dkg barnacukor, 7 dkg kristálycukor, 1 dkg vaníliás cukor), 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor).

 

Kép

  

Elkészítés:

A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával.

A vajba elektromos habverővel belekeverjük a cukrot, aztán, mikor egynemű krémet kaptunk, hozzáadjuk a tojást, és azzal is simára keverjük.

A fahéjjal és citromhéjjal összekevert diót, 5 dkg cukordrazsét és a csokidarabokat egy tálkában összevegyítjük.

A lisztet belekeverjük a vajas krémbe. Úgy, hogy a csokidarabokat és a cukordrazsét ne törjük össze, beledolgozzuk a diós keveréket is a masszába.

Egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a tésztát. A tetején elosztjuk a megmaradt 5 dkg cukordrazsét.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Kihűtve szeleteljük.

A kész süteményt olvasztott csokoládéval díszíthetjük.

 

Kép

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.