CITROMOS TORTA TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL
Hozzávalók (egy 22-24 cm átmérőjű tortaformához):
20 dkg liszt, 15 dkg (barna)cukor, 1 szűk evőkanál 10%-os ecet, 5 evőkanál étolaj, 1 dl víz, 1 vaníliarúd kikapart belseje vagy 2 csomag vaníliás cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna.
Elkészítés:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával, összekeverjük a cukorral, aztán belekeverjük a többi hozzávalót. Nem szabad sokáig kevergetni, csak éppen addig, amíg csomómentesen összeáll.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített 180-200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 30 percig). Ha túl hamar barnul a teteje, takarjuk le alufóliával.
Tipp:
Az így készült tortát rétegekre vághatjuk és megtölthetjük pl. lekvárral. Vagy bevonhatjuk kívülről citrommázzal, amit úgy készítünk, hogy finom szemű porcukrot jól kikeverünk nagyon pici citromlével, és az így kapott mázt a tortára csorgatjuk.
Hasonló módon készíthetünk tortát naranccsal is, csak akkor nem két citromot, hanem két narancsot használunk fel.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon-nagyon finom lett. Gyors és könnyű és tökéletes a recept. :) Mindenkinek ajánlom! :)
citromtorta,tej és tojás nélkül
(Rózsika, 2013.09.14 22:06)nagyon jónak tűnik holnap megsütöm!!!!
cukor
(Dávid, 2011.03.19 21:51)
Hello!
Úgy döntöttem, hogy holnap megcsinálnám a tortát, de kíváncsi vagyok hogy meg lehet e csinálni cukor nélkül, pl folyékony édesítőszerrel?
a receptről
(Bara, 2011.03.15 17:15)
Sajnos laktózérzékeny vagyok, ezért vadászom a tej-mentes receptekre és meg kell mondjam, ez a süti az egyik kedvencem! :)
Egyszerű, de nagyszerű! Imádom!
citromtorta
(szilvirag, 2013.11.12 20:36)