Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSERESZNYETORTA

2008.01.27

Hozzávalók:
1 kg kimagozott cseresznye (vagy meggy), 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg puha  vaj, 2 dl tejszín, 6 evőkanál instant kakaópor (pl. Nesquik), 25 dkg liszt, egy kiskanál sütőpor.
A tetejére: szeletelt mandula és olvasztott csokoládé.

  

 

Kép

 

 

Elkészítés:
A vajat, a kakaóport és a cukrot összekeverjük a tojásokkal és a tejszínnel. Egybeszitáljuk a lisztet és a sütőport, aztán a száraz hozzávalókat a vajas krémbe keverjük.
Egy köralakú hőálló süteményformát kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk), aztán belekanalazzuk
a tésztát, és elegyengetjük. A tetejét beborítjuk a magozott cseresznyével vagy meggyel. (A gyümölcsök sülés közben a tésztába süllyednek.)
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. fél órát sütjük. (Legjobb, ha letakarjuk alufóliával, hogy a teteje ne égjen meg.) Ekkor kivesszük, megszórjuk a mandulaforgáccsal, és még kb. öt percre visszatesszük a sütőbe (letakarás nélkül).
Amikor megsült, olvasztott csokoládéval vagy porcukorral díszítjük.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hiiiiiiiiiii

(beeeeeeee, 2009.07.27 16:52)

hahaaaaaaaaaaaaaaaa

hogy nijen fincsi

(judit, 2009.07.27 16:50)

hat szoval mar reg szeretem volna a receptjet tudni nert egyszer az eteremben etem es nagyon izletes volt de hoogy van internet azota sok tortanak a receptjet tudon hala enek