Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKIS EPERTORTA

2008.01.27

Hozzávalók (egy 22 cm átmérőjű tortaformához):

A tésztához: 3 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 15 dkg csokoládé, 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 csomag (1 evőkanál) vaníliás cukor, 2 dl tejszín, 15 dkg liszt, 10 dkg zabpehely, 1 kiskanál sütőpor.

A krémhez: 4 dl tejszín, 10 dkg porcukor (vagy a tejszín és a cukor helyett 4 dl édes Hulala növényi tejszín), fél csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor, 50 dkg eper.

Díszítésnek: eperszemek.

 

Kép

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tésztához a csokoládét megolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport, a cukrot, a vajat, a tojásokat és a tejszínt (ebben a sorrendben). A lisztet és a zabpelyhet összekeverjük a sütőporral, aztán ezt a keveréket a vajas krémbe forgatjuk.

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral (vagy alaposan bevajazzuk és kilisztezzük). A tésztát a tortaformába öntjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. A tetejét letakarjuk egy alufóliával és tűpróbáig sütjük. (Addig sütjük, amíg a beleszúr hústűre vagy villára már nem tapad nyers tészta.)

Ha a tészta megsült, kihűtjük.

Közben a krémhez felverjük a tejszínt a pudingporral és a cukorral. Egy kemény krémet kell kapnunk.

Az epret alaposan megmossuk, aztán feldaraboljuk. Az eperdarabokat a tejszínkrémbe keverjük.

A tésztát két részre vágjuk úgy, hogy alul legalább 2,5-3 cm vastag lap maradjon. (Óvatosan vágjuk, mert könnyen morzsálódik a tészta és könnyen törik.) A felső tésztakarikát összemorzsoljuk és félretesszük.

A krémet az alsó tésztakarikára kenjük (legegyszerűbb, ha úgy, hogy visszatesszük a tortakarika oldalát, és ezen belül oszlatjuk el egyenletesen a krémet). Aztán az összemorzsolt tésztát a krém tetejére szórjuk.

A torta tetejét eperszemekkel díszítjük.

  

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

barataimnak

(anita, 2011.10.15 20:32)

sziasztok hogy vagytok ? azutan meg tobbet nem leptem fel

Csokis epertorta

(Szamóca, 2010.02.20 09:34)

Kedves Vica!
Utólag gratulálok a születésnapodhoz! Isten éltessen sokáig egészségben, vidámságban!
Nagyon örülök, hogy sikered volt a tortával.

Re: Csokis epertorta

(anita, 2011.09.29 19:55)

barataim

barataimnak

(anita, 2011.09.29 19:53)

sziasztok

barataim

(anita, 2011.09.11 18:28)

na megyek osztan 8 ora fele meg jovok de ne menjetek sehova mert mondom 8 kor itt vagy na sziasztak puszillak mindenikotokot sziasztok ja adig amig nem vagyok itt vagy azutan amikor ittvagyok akkoris nyugottan mehett na de tenyleg mek na sziasztok osztan jovok pa puszi ?????........@!$*OSZT JOVOK

barataimnak

(anita, 2011.09.11 18:18)

bejci egy tortanak nem a szepsege hanem az ize a lenyeg mas akor amikor vendegek jonnek akor mindketto szamit az ize is es szepsege is

barataimnak

(anita, 2011.09.11 18:12)

irjatok valamit nekem is jo mar en is jelen vagyok

eper tortarol

(anita, 2011.09.11 18:10)

mindenkinek nem ugy sikerul a torta mint amit mutat a kepen mert mindenki aki kesziti mindig eroncsa vagy netalan hibazik .

a tortareceptekrol es kulonbozo tortakat rajzolok

(anita, 2011.09.11 18:03)

nagyon szep tortak vanak

a tortáról

(bejci, 2010.05.29 15:27)

Sajnos nekem nem sikerült túl jól ez a torta, pedig gyakorlott háziasszony vagyok. Többet reméltem a kép alapján. Sajnos sem túl szép, sem különösebben finom nem lett, de biztos én rontottam el valamit. :-( Azért még egyszer majd kipróbálom, hátha jobban sikerül...

Túró

(Szamóca, 2010.03.24 17:37)

Szia Petra!
Ha Hulalával csinálod, akkor adhatsz hozzá túrót, akkor nem fog szétfolyni.

Csokis epertorta

(Petra, 2010.03.24 17:22)

Kedves Szamóca!

A krémhez adhatok áttört túrót? Így is összeáll a végén, vagy szét fog esni?

:))

(Vica, 2010.02.20 09:12)

Mesés torta!
A szülinapomon ezt sütöttem!
Mindenki el volt ájulva!
Köszi!

Tejszín

(Szamóca, 2009.07.02 09:51)

Szia!
Persze, hogy jó a hagyományos tejszín is. Sőt, szerintem sokkal finomabb!
Tudod, én alapvetően az igazi alapanyagok elkötelezett híve vagyok. Vajat, tejszínt, valódi csokoládét használok a süteményeimhez.
A Hulalát csak akkor használom, ha pl. szállítani kell egy süteményt valahová. (A Hulala stabilabb, keményebb habot ad és jobban tűri, ha hűtés nélkül szállítja az ember.)

tejszín

(Andrea1001, 2009.07.02 09:18)

Ha nem kapok huala tejszint akkor jó a másmilyen is?Ma próbálom ki ezt a guszta sütit.
Már hónapok óta csódalom areceptjeidet.Gratula neked,ügyi vagy nagyon.

Zabpehely

(Szamóca, 2009.06.03 19:49)

Szia Zsuzska!
Ha nem akarsz zabpelyhet használni, helyettesítheted 5 dkg liszttel.

epres torta

(Zsuzska, 2009.06.03 18:27)

SZia
Érdeklődnék mivel lehet helyettesíteni a zabpelyhet?

Válasz Enikőnek

(Szamóca, 2009.05.24 10:02)

Nagyon örülök, hogy neked is ízlett. :)

epres torta

(Enikő, 2009.05.23 21:38)

Amikor megláttam a képet rögtön tudtam , hogy ezt a tortát muszáj megkóstolni. Ma megcsináltam és isteni finom. Befaltuk tiz perc alatt. Örök hálám annak aki kitalálta ezt a receptet

Torta

(Szamóca, 2009.05.21 09:46)

Kicsit unalmasnak tartottam már a megszokott piskótás epertortákat. Gondoltam, a csoki biztosan nem árt neki. Nem ártott. :DDD