CSOKITORTA 10 PERC ALATT
Ennek a tortának az elkészítése valóban csak tíz perc (plusz a sütési idő), ha van otthon kész leveles vajas tésztád. Érdemes kipróbálni, mert nem csak gyors, egyszerű, de nagyon finom is.
Hozzávalók (egy 24-26 cm átmérőjű tortához):
25 dkg leveles vajas tészta (a receptjét itt találod meg: LEVELES VAJAS TÉSZTA - katt ide!,
20 dkg jó minőségű csokoládé,
2 dl tejszín,
2 tojás.
Elkészítés:
A csokoládét a tejszínbe tördeljük, és állandóan kevergetve addig melegítjük a tűzhelyen, amíg a csoki fölolvad. Nem kell forralni, nagyon forróra melegíteni sem. Ha a csokoládé nagyjából fölolvadt (egy-két perc), félretesszük hűlni.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Egy tortaformát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk.
A leveles tésztából a tortaforma átmérőjénél 5-6 centivel nagyobb átmérőjű körlapot nyújtunk. A tésztával kibéleljük a tortaformát úgy, hogy körben 2-3 centis pereme legyen.
A közben langyosra hűlt tejszínes csokiba alaposan belekeverünk két egész tojást. Az így kapott krémet a tészta közepébe öntjük.
A tortaformát a 220 fokos sütőbe tesszük a sütő alsó harmadába.
A tortát 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Tálalásnál a tortát megszórhatod porcukorral. Adhatsz hozzá tejszínhabot vagy fagylaltot.
Mielőtt a csokikrémet a tésztára öntöd, a tésztát vékonyan megkenheted valamilyen savanykás lekvárral.
A csokoládékrémet ízesítheted pl. kandírozott narancshéjjal, vaníliás cukorral, csipetnyi csilivel.