Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉTORTA LISZT NÉLKÜL - BOROZZI

2008.01.27

A "titkos" recept a "Just Desserts" ("Cuki a sütid" / "Édes pillanatok") című filmből.  

Hozzávalók:
30 dkg jó minőségű csokoládé ( vagy mind legyen étcsoki, vagy 20 dkg étcsoki és 10 dkg tejcsoki), 15 dkg (barna)cukor, 10 dkg vaj, 6 nagyobb tojás, egy narancs reszelt héja, 2 evőkanál rum.

A díszítéshez: olvasztott csokoládé, csokoládéforgács, cukorgyöngy.
 

csokitorta-liszt-nelkul-023-uu.jpg

  

Elkészítés:
A csokoládét felolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Négy tojást kettéválasztunk. Négy tojásfehérjéből - 10 dkg cukor fokozatos hozzáadásával - kemény habot verünk. Négy tojássárgáját és két egész tojást kikeverünk 5 deka cukorral, a rummal, az olvasztott csokival és vajjal. A csokis krémbe belereszeljük egy narancs héját. Végül laza mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Az így kapott keveréket egy sütőpapírral bélelt aljú tortaformába öntjük (a tortaforma oldalát ne vajazzuk ki), és az előmelegített 200 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. (Ha nagyon hirtelen sülne a teteje, takarjuk le alufóliával.

A torta a sülés során fölemelkedik, és megrepedezik.
Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hűtsük langyosra. Közben a teteje egy kicsit visszaesik.
Ha már majdnem kihűlt, válasszuk le egy késsel az oldalát a tortaformáról, és tegyük tortatálra.
Díszíthetjük olvasztott csokoládéval, cukorgyöngyökkel, marcipánnal.

 

p1090102-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csokis tortacsoda :)

(Erika, 2010.09.02 15:41)

Februárban láttam a filmet, és utána nyomoztam ki a receptet, azóta már nagyon sokszor megsütöttem, sőt most egyik barátom ezt kérte tőlem szülinapjára,mert mikor megkósolta, nagyon ízlett neki, és ő amúgy nem igazán szereti a süteményeket!
Egyszóval hatalmas sikere van nálunk! Csak egy a baj, hogy túl hamar elfogy! :) :(

Barozzi recept

(Helgus, 2010.07.31 21:29)

szia Szamóca!

Isteni finom:)) k öszii

köszönet:)

(Zsuza, 2010.06.02 21:41)

Szia Szamóca! :)
Nagyon örülök, hogy Rád, és a Borozzi tortára találtam, már nagyon rég vadászok a receptjére.A filmet én is láttam,és nagyon megtetszett. Jó kis történet volt :))

barozzi

(jutka, 2010.05.20 17:40)

hi very delicate the cookie i did it already and come on like this

Barozzi

(noncsi,noémi..., 2010.05.19 20:42)

Nagyon finom a süti.Elkészítettem és megkínáltam a vendégeket,és nekik is ízlett.:)

Barozzi

(Szamóca, 2010.05.15 19:38)

Köszönöm!
Én egyiket sem tudtam. A borozzit is itt mondta egy kedves olvasó.
Nekem ez egyszerűen csak egy brutálisan finom liszt nélküli csokitorta.

helyesírásról

(wazabby, 2010.05.15 19:32)

Barozzi a rendes neve, nem pedig borozzi...

Méz

(Szamóca, 2010.05.15 17:38)

Szia!
Szerintem nem jó bele a méz.
Illetve mézzel egy teljesen más sütemény lenne belőle.

borozzi

(fairy, 2010.05.15 17:23)

Sziasztok!

Cukor helyett lehet mézet használni? Ha igen akkor abból mennyi kell? Előre is köszönöm!

borozzi

(Évi, 2010.03.19 07:17)

A világ legjobb receptje! Köszönöm!

Vaj

(Szamóca, 2010.03.12 07:37)

Szia!
Én csak vajat használok a süteményekhez, margarint soha.

Borozzi

(Bea, 2010.03.11 22:55)

Szia!
A vaj tényleg vaj legyen (és ha igen, milyen?), vagy margarin is jó?

Borozzi

(Szamóca, 2010.03.03 21:02)

Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett. :)

Borozzi

(Dia, 2010.03.03 19:58)

Szia! Láttam a filmet amiben ez a süti volt, és akkor elhatároztam, hogy meg szeretném csinálni :) Hétvégén megcsináltam és mindenkinek ízlett, nagyon finom lett! Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet! Köszii :):)

http://www.football7.eoldal.hu/

(http://www.football7.eoldal.hu/, 2010.02.16 17:52)

http://www.football7.eoldal.hu/

Borozzi

(Szamóca, 2010.02.11 14:47)

Szia Márta!
Igen, a magas kakaótartalmú csokoládékkal készült sütemények kicsit máshogy viselkednek sülés során. :)
Az azonban biztos, hogy nagyon ügyes vagy.

Borozzi

(Marta Porteleki, 2010.02.11 14:37)

Szia Szamoca! Koszonom kedves soraidat, de szerintem nem en vagyok ugyes.Inkabb arra gondolok, hogy a kakao miatt nem volt annyira lagy a massza, azert nem repedezett meg, nem puffadt fel a teszta.

Borozzi

(Szamóca, 2010.02.11 07:21)

Szia Márta!
Te nagyon-nagyon ügyes vagy! Gratulálok!

Borozzi

(Marta Porteleki, 2010.02.11 05:58)

Nem birtam kivarni a hetveget a torta elkeszitesevel, megsutottem. Kepzeld nem puposodott fel, nem repedezett meg. Annyit valtoztattam a recepten csak, hogy tejcsokim volt itthon, ezert tettem meg hozza 3 ek. kakaot. Tokeletes lett ez is, mint a tobbi recepted. Halas koszonet erte!

Csokoládétorta liszt nélkül

(Szamóca, 2010.02.09 15:13)

Szia Márta!
Az az igazság, hogy nekem legjobban frissen ízlik. Úgy értem, pár órával a sütés után. De a sütés után 1-2 nappal is nagyon finom.