CSOKOLÁDÉTORTA
Hozzávalók:
A piskótához (egy 25 cm átmérőjű tortaformához):
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor.
A csokoládékrémhez:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dl tejszín, ízlés szerint rum.
Elkészítés:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba az egybeszitált lisztet és kakaóport.
A tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük.
A krém elkészítése:
A tejszínt egy fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük.
A kihűlt piskótát három egyforma vastag korongra vágjuk.
A piskótalapokat a tortatálra tesszük, és megtöltjük őket a csokikrémmel úgy, hogy a krémet gondolatban nagyjából három részre osztjuk: az alsó piskótalapra rákenjük a krém első harmadát, a középső lapra a krém második harmadát, amit befedünk a felső piskótalappal, a maradék krémmel pedig bevonjuk a tortát kívülről.
A kész tortát csokoládéreszelékkel, tejszínhabbal díszíthetjük.
Tipp:
A torta szélét ugyanazzal a csokikrémmel díszítettem, amivel a torta készült, csak kevertem bele egy kanál sötét holland kakaóport. Próbáld ki te is!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Isteni nagyon finom!!! :):)
coki tojtáááájól...
(lexyyyy cukii, 2009.08.05 03:29)semmikül csak h hnap ebből fogom meg csinálniii...:D:D: szal szurkoljatok ..D:xD
Szia Gabi!
(Szamóca, 2009.02.07 21:10)
Nagyon nagy örömmel várlak. :)
Köszönöm szépen a dicséretet!
torta
(Gabi, 2009.02.07 20:06)Nagyon jól néz ki és nagyon ügyes vagy..visszatérő leszek.Üdv Gabi
csokitorta :)
(Annamária, 2009.11.06 19:47)