Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉTORTA (TORTA AL CIOCCOLATO)

2016.06.14

p1780585-dd.jpg

 

 

Hozzávalók (20-22 cm-es kapcsos tortaformához):
30 dkg jó minőségű csokoládé, 15 dkg vaj, 6 tojás, 10 dkg (barna) cukor, 5 dkg liszt.

 

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk a vajjal, majd langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a cukorral kikevert tojássárgáját, majd a lisztet. Végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát a sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. (Akkor jó, ha kívül szilárd, de belül lágy marad.) A sütőből kivéve legalább 10-15 percig állni hagyjuk, majd levesszük róla a formát, és tálaljuk.

Tipp: a tésztát sütés előtt ízesíthetjük reszelt narancshéjjal vagy néhány csipetnyi fahéjjal. Tálaláskor adhatunk hozzá gyümölcsöt vagy vaníliafagylaltot.

 

 

p1780570-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.