Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉTORTA GYORSAN

2014.10.10

Hozzávalók 16-18 cm-es tortaformához:

20 dkg étcsokoládé, 10 dkg liszt, 10 dkg darált mandula vagy dió, 10 dkg barna nádcukor, 4 tojás, 2 evőkanál olaj, 1/2 dl rum.

 

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az olajjal. Többször megkeverve langyosra hűtjük, majd beledolgozzuk a rumot. A tojásfehérjéből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, aztán a kihűlt olvasztott csokoládét. Végül beleforgatjuk a mandulával vegyített lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 25 percig sütjük.

Tipp: tálalásnál adhatunk hozzá vaníliafagylaltot vagy savanykás gyümölcsöntetet. 

 

p1620201-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.