Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


DIABETIKUS PISKÓTA

2012.02.28
Ez egy olyan diabetikus sütemény alacsony szénhidráttartalommal, amit cukorbetegek, diétázók is bátran fogyaszthatnak, de ajánlom mindenkinek, aki egészséges, de nagyon finom süteményt szeretne készíteni.
 
Hozzávalók 22-24 cm-es tortaformához:
5 tojás, 4 evőkanál xilit vagy ennek megfelelő más sütésálló édesítőszer, 6 evőkanál zabkorpa, 4 evőkanál kókuszreszelék, 1 citrom reszelt héja, negyed kávéskanál őrölt fahéj, fél kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál mandulaforgács.
 

p1070101-ddd.jpg

 
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből a xilit fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, amelyekkel még három percig verjük a habot. A zabkorpát összevegyítjük a kókuszreszelékkel, citromhéjjal, fahéjjal és a szódabikarbónával, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk. Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, megszórjuk mandulaforgáccsal, az előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük.
 
Tipp:
Ebből a tésztából készíthetünk diabetikus tortát is, ha a megsült süteményt fölvágva megtöltjük valamilyen cukormentes lekvárral vagy krémmel.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.