DIÓS CSOKITORTA LISZT NÉLKÜL
Hozzávalók:
30 dkg csokoládé, 30 dkg finomra darált dió, 20 dkg vaj, 4 tojás, 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj, csipetnyi só. Az öntethez: 50 dkg savanykás ízű gyümölcs, ízlés szerinti mennyiségű cukor vagy édesítőszer, 1 csomag színtelen tortazselépor.
Elkészítés:
Az öntethez a cukorral összevegyített zseléport a megtisztított gyümölcshöz adjuk, majd kevergetve felforraljuk. A forrás után még 2-3 percig főzzük, majd félretesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát.
A csokoládét felolvasztjuk a vajjal (nem kell főzni, csak éppen megolvasztani), majd langyosra hűtjük. Ezután gépi habverővel belekeverjük az egész tojásokatés a sót. Végül kanállal beleforgatjuk a fahéjas diót. A keveréket a tortaformába töltjük, és kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta már nem lötyög, de a beleszúrt tű még nedves, kicsit ragacsos marad. Vigyázat, ne süssük túl!
A kész süteményt kihűtve, a gyümölcsöntettel meglocsolva tálaljuk.