Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DIÓTORTA

2008.01.26

Hozzávalók:

A tésztához: 8 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg darált dió, 5 dkg (rétes)liszt, fél kiskanál őrölt fahéj, egy kiskanál sütőpor.

A krémhez: 4 tojás, 25 dkg cukor, 2 csomag (4 dkg) vaníliás cukor, 3 dl tej, 5 dkg liszt, 20 dkg vaj, 25 dkg darált dió, fél kiskanál őrölt fahéj.

Elkészítés:

A 8 tojás sárgáját habosra keverjük 25 dkg cukorral, majd belekeverünk 25 dkg puha vajat, 25 dkg darált diót, fél kiskanál őrölt fahéjat, 5 dkg lisztet és 1 kiskanál sütőport. A végén a masszába forgatjuk a 8 tojás keményre vert habját.

Egy 25 cm-es csatos tortaformát kivajazunk és lisztezünk (vagy sütőpapírral kibélelünk), aztán belesimítjuk a masszánkat, és előmelegített 200 fokos sütőbe tűpróbáig sütjük. (Tovább kell sütni, mint egy átlagos piskótát.)

A krémhez  4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral, 3 dl tejjel és 5 dkg liszttel krémszerűre főzzük. Mikor a krém kihűlt,  belekeverünk 20 dkg puha vajat és 25 dkg darált diót.
Ha kihűlt a piskóta, fölvágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.

 

Tipp:

Ugyanezt a tortát darált mandulával, mogyoróval vagy kókuszreszelékkel is elkészíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.