Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DUPLACSOKIS TORTA

2008.01.26

Kép Hozzávalók:
Egy vékony (2 tojásból készült) piskótalap, egy kapcsos tortaforma, egy liter tejszín, 30 dkg étcsokoládé, 30 dkg fehércsokoládé, a tetejére pedig egy tábla tortabevonó csokoládé, (esetleg habfixáló a mai tejszínek gyatra minősége miatt).

A tejszínt elfelezve két fazékba öntjük (fél-fél litert). Az egyikbe beletördeljük az étcsokit, a másikba a fehér csokit. Mindkettőt felforraljuk (gyakran kevergetve, nehogy leégjen), aztán teljesen kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, külön-külön kemény habbá verjük (ekkor tehetünk bele habfixálót). 
A tortaforma aljára rakjuk a piskótalapot. Rákenjük a barna krémet. Arra  fehéret. Aztán a tetejére öntjük a felolvasztott (de nem forró) tortabevonót. Hűtőbe tesszük, és mindig hidegen tálaljuk.

 

Tipp:
Ha ezt a tortát elkészülés után fagyasztóba tesszük, és (nem kőkeményre!!!) megfagyasztjuk, a világ legfinomabb parfétortája. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csoki

(Ági, 2011.01.19 18:13)

Miért?
Kb.mennyi ideig kell verni a krémeket, hogy kemény hab legyen belőlük?
Ha túlkeverem, nem ugrik össze?

Köszi!

Csoki

(Szamóca, 2010.04.14 11:31)

Szia Anikó!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a fehér krém. :(
Nem lehet, hogy picit tovább kellett volna verni?
Én fehér Milkából szoktam csinálni.

fehér csoki

(Anikó, 2010.03.30 21:17)

Szia!

Nem tudom mit rontottam el, de nekem nem sikerült a fehér csokis krém. az étcsokis nagyon jó lett, de a fehér csokisnak egyáltalán nem olyan lett az állaga. Mi lehet a hiba? Te milyen fehércsokiból csinálod?

Csoki torta

(Szamóca, 2010.02.19 09:51)

Szia Kamilla!
Az, hogy melyiket választod, attól függ, hogy mit szeret a családod: inkább a krémes, habos tortákat vagy a nagyon csokis, de krém nélkülieket.
Szerintem mindkettő nagyon finom.
A liszt nélküli csokitorta elkészítése sokkal gyorsabb és egyszerűbb, de ez a duplacsokis is megéri a rá fordított időt és munkát.

melyiket süssem?

(Kamilla, 2010.02.19 00:07)

Az előbb írtam, hogy a liszt nélküli csokitortádat tervezem holnap megsütni, de lehet, hogy ez lesz belőle?! Ez csodafinom lehet!!! Hogy Te milyen ügyes vagy!!!!!!! Elbújhatnak mögötted a cukrászok!!! Ilyen fincsi sütik egy cukrászdában sincsenek!!! Köszi a jó ötleteket!!! Üdv: Kamilla

Szia Mari!

(Szamóca, 2008.07.31 14:00)

Nem csak jól néz ki, de nagyon-nagyon finom is! :)

D . SZ . P . PETŐFI SÁNDOR 34.

(MARI, 2008.07.31 13:47)

jól nézki!!!!!!!!!